Asiaspesialisten AS og Utforsk Verden

«Two roads diverged in a wood, and I—
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.» Robert Frost
Asiaspesialisten og Utforsk verden
Kalimantans ugjennomtrengelige jungel

 

Vi har gjort noe spennende de siste ukene – vi har signert kontrakt om et bloggsamarbeid med Asiaspesialisten AS. Vi kan nå kalle oss «influensere», og bloggen vår vil få mer oppmerksomhet.

 

Asiaspesialisten AS og Utforsk Verden
Ved Mount Bromo, Indonesia

Vi traff Asiaspesialisten AS, som holder til i Tønsberg, på årets reiselivsmesse på Fornebu i januar. Reisebyrået er en del av New Nordic Group, Hong Kong, og samarbeider med Kiwano Travel. Byrået profilerer seg som et byrå med fokus på ansvarlig turisme, der opplevelser og interaksjon med lokalbefolkningen på reisemålene er reisens hensikt og høydepunkt.  Dette er tanker vi kan identifisere oss med. Strandliv er ikke lenger alfa og omega for en sommerferie for oss. Vi trenger ikke lenger 30 grader hver dag for å føle at vi har hatt ferie. Opplevelser som involverer dyreliv og natur, samt møter med mennesker og ukjente kulturer, er blitt vår form for ferie, men vi avslutter gjerne med noen late dager i solen. Vi vil dog presisere at vi gjerne besøker verdens storbyer – god mat, historie, kunst og sightseeing er ikke å forakte.

Asiaspesialisten AS og Utforsk Verden
Camp Leakey, Borneo

Reiselivsmesse i Oslo

For et par-tre uker besøkte vi den nye reiselivsmessen – Utforsk Verden – på Radisson Blu Scandinavia hotell i Oslo. Utforsk verden kom i stand som følge av at mange reisearrangører var lei av å stille ut sammen med pølse- og koffertselgere. Det beste med den nye messen var de mange spennende foredragene. Det var satt opp noen-og-tretti presentasjoner og vi hadde vanskeligheter med å velge blant dem.

Vi er opptatt av opplevelser og vår store favoritt ble ReiseBazaar – vi satt tre timer og lyttet til deres foredrag om Sao Tome & Principe (up and coming), Vanuatu og mange andre eksotiske og spennende reisemål. En erfaren fotograf ga tips og råd om fotografering. Essensen i hans budskap var: «Lær deg det utstyret du har – om det er mobiltelefon eller speilreflekskamera. Legg  også fra deg fotoutstyret av og til slik at du kan nyte øyeblikket og opplevelsene.» Og vi er frelst.

Vi har tidligere nevnt i bloggen, et ønske om å seile mellom øyer i Stillehavet. Helgens besøk på Utforsk Verden har gitt oss blod på tann. Nå jobber vi mot at årets sommerferie blir en reise til Australia og Vanuatu med dyreliv, stammefolk og kritthvite sandstrender.

ReiseBazaar

 

 

 

 

 

 

Antarktis

Hurtigruten hadde en presentasjon av sine nye og kommende ekspedisjonsskip, samt av sine ekspedisjoner i Antarktis. Og! Vi har en drøm om Antarktis med isfjell stillhet og pingviner, men vi må nok vente et par år med den reisen. Dette året er snart fullbooket. Neste år har vi begynnende planer, men i 2021… kanskje…

Helgens besøk på Utforsk Verden ble en opptur. Messen var vesentlig bedre enn årets Reiselivsmesse på Fornebu. Utstillerne var svært interessante og det er en stor fordel, sett fra mitt synspunkt, at messen fokuserer på opplevelsesreiser.  Den store styrken var de gode presentasjonene. Dog savnet jeg litt stemning, følelsen av å  oppleve noe eksotisk – også utenfor foredragene. Kanskje kunne utstillerne gjort litt mer ut av sine stander, invitert ambassader og turistbyråer, eller noen av respektive utstilleres lokale samarbeidspartnere til messen. Hva med en smak av eksotisk street-food til de besøkende? Nå det var bare noen tanker fra min side. Uansett, vi gleder oss til neste messe!

 

Asiaspesialisten og Utforsk verden
Lunsj på en klotok
Asiaspesialisten og Utforsk Verden
Indonesisk middag

 

 

 

 

 

De neste månedene skal vi fokusere på å utvikle samarbeidet med Asiaspesialisten og Kiwano, samt å planlegge reisen til Dubai og Singapore med mine  foreldre. Dessuten jobber vi med sommerferieplaner og det er ikke lett å komme i mål med dem. Det blir en spennende og travel vår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *