New York, New York

«I wanna wake up in the city that never sleeps…» Det er onsdag og vi har våknet fem morgener i New York – fem hektiske dager har vi vært her – fem innholdsrike dager.

New York, New York
USA

Vi, som har reist jorden rundt, har aldri tidligere vært i denne pulserende, ikoniske, «alltid våkne» verdensbyen. Byen der «hvert gatehjørne» har vært med i en kjent film eller TV-serie, byen som er en smeltedigel av verdens kulturer, et mekka for ekshibisjonister og der alle er sin egen lykkes smed – på godt og vondt.

New York, New York
New York

Vi ankom New York fredag kveld. Flyet var fem og en halv time forsinket. Hotellet, Club Quarters Hotel Times Square, lå meget sentralt, få minutters gangavstand til Times Square, og gangavstand til de fleste attraksjoner – spesielt fordi vi kjøpte hver vår Fitbit på Gardermoen og nå er hektet på steg.

Denne ferien har vært litt omdiskutert i vårt hjem. Peter har vært imot å reise til «Trump-land», men etter flere måneder med diskusjoner, endte det med at vi gjorde en byttehandel – han fikk jobbe en kveld vi hadde planer, og jeg fikk reise til New York – med han!

New York, New York
Times Square

Det var kaldt da vi ankom The Big Apple. Dagen før hadde det snødd kraftig og snøen var årsaken til at vårt fly var forsinket. Vi plasserte våre meget lette kofferter (min veide jammen bare 13,1 kg!) på hotellet og gikk ut i New York-natten. Times Square – WOW! Selv han som var så innmari negativ til hele reisen, falt pladask! Før vi hadde vært i byen i 24 timer, visste vi at vi ville komme tilbake hit. Syv dager er kort tid, men altfor dyrt, i New York. Ingenting er billigere enn hjemme. En frokost ute koster fort 40-50 USD, et glass vin koster $ 17 og middagene blir ikke spesielt billige..

Så langt har vi besøkt Empire State og vandret frem og tilbake over Brooklyn Bridge.

New York, New York
Brooklyn Bridge
New York, New York
Empire State

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har stått i 102 etasje på One World Trade Centre og skuet ut over Hudson River og the Statue of Liberty. Vi har sett ned i uendeligheten i 9/11 Memorial, og kjørt en runde med Hop On Hop Off-bussen på sentrale Manhattan.

New York, New York
One World Trade Centre
New York, New York
9/11 Memorial

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har handlet på Macy’s, Century 21 og Antiques on 5th Avenue.

New York, New York
Et julepyntet Macy’s
New York, New York
Antiques on 5th Avenue

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har vandret gatelangs i New York, drukket kakao med krem i Bryant Park, sett livet i Greenwich Village og Hell’s Kitchen. Stått utenfor Trump Tower, gått gjennom høstløvet og blant ekorn og Home Alone-minner i Central Park .

New York, New York
Bryant Park
New York, New York
Skøytebanene i Bryant Park (Home Alone)

 

 

 

 

 

 

 

 

På MoMA (Museum of Modern Art) så vi verk av van Gogh, Picasso, Gaugin, Andy Warhol og mange fler.

New York, New York
Ny møbelmote
New York, New York
Andy Warhol

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har spist hamburgere på The Counter og Planet Hollywood og pølser fra kiosken på Times Square. Vi har spist lunsj på State Grill and Bar og Pekingand på Buddakan.

New York, New York
Mat i New York

 

Et besøk på Broadway-musical er «obligatorisk» når man er i New York. Vårt valg falt på Phantom of the Opera, Freddy Mercury’s fantastiske opera, den musicalen som har gått lengst på Broadway – hele 30 år.

New York, New York
Phantom of the Opera

Wall Street var en skuffelse. Børsen, NYSE, var et flott bygg, men gaten var ganske smal.

New York, New York
New York, Stock Exchange
New York, New York
Wall Street

 

 

 

 

 

 

 

 

Området rundt var møkkete og slitent, ikke slik vi hadde sett for oss verdens viktigste finansdistrikt. Men vi har vært der og Peter har krysset av på sin «bucket-list».

New York, New York
Fra bakgate ved Wall Street

Vi har gått mer enn 75.000 skritt og 55 km disse dagene. Vi har, som vi ofte gjør når vi er på reiser, snakket med folk. Vi traff denne damen på subwayen. Hun sang en sang for oss og vi ga henne litt penger:

New York, New York

En dame på subwayen reiste seg og spurte hvor vi var fra. Vi svarte henne og hun sa at hun var født og oppvokst i New York, men skammet seg over at landet hennes ikke tok vare på mennesker som var psykisk syke (som vår «venninne» på bildet). Altfor mange får ikke den hjelpen de trenger – de sover på gatene eller «klovner» på t-banen. Hun ønsket høyere skatter i USA.

New York, New York
Subway station

 

Det er kveld nå og har vært ute og spist pizza. Det blåste iskaldt i gatene. Peter er blitt New Yorker (glemt er hans enorme motvilje til å reise hit) , han identifiserer seg med (blant annet) disse:

I morgen er det Thanksgiving. Klokken ni starter Macy’s Thanksgiving Parade. Det er kaldt i New York, og det er meldt 28 grader Fahrenheit (-2 grader Celsius) og kraftig vind i morgen. Politibilene er stasjonert i alle gater. New York gjør seg klar til fest. Vi går til sengs, mens dere der hjemme snart skal på jobb.

We’re «in the New York state of mind…»

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *