Madrid – tapas, vin og sider

Madrid 1
Golden Trekker på tur

Madrid! Vi kom hit onsdag ettermiddag, halv seks. Solen skinte og det var i overkant av 20 grader. Hotel Atlantico, der vi bor, ligger virkelig midt i smørøyet, på Calle Gran Via. Her vrimler det av mennesker. Gaten er et shoppingmekka og tapasbarene ligger tett.

Da vi ankom hotellet, hvilte vi litt og så bar det ut i gatene.

MaDRID 1
Hotel Atlantico

Gigantiske Zara- og HM-butikker. McDonalds i et standsmessig bygg. I sidegatene er det mange små, lokale tapas- og ciderbarer. Vi valgte oss en bar – litt tilfeldig, men med tilsynelatende lokal kundekrets. Et himmelsk lite måltid med manchego ost, Iberica skinke og Iberica filet, grønne oliven, canapes med reker og tomat… Og to øl. Det kalles lykke!

Klokken 23:15 denne kvelden hadde vi en reservasjon på verdens eldste restaurant (iflg. Guiness World Record), Restaurante Botin. Spedgris  sto på menyen.

Madrid 2018
Kvart spedgris

Nede i en eldgammel kjeller fra 1725, ble vi servert en kvart ovnsstekt «grisekno» hver – med poteter. Smaken var som ribbe, men kjøttet var mørere . Ubehagelig å se hva man spiste… God stemning med god vin og levende musikk. Tre spanske musikkstudenter med banjo og gitar fremførte tradisjonell spansk musikk.

Dag to i Madrid

Sen frokost på Pans. Vandring gatelangs.

Madrid 1
Guillermo og Pedro på Gran Via

Pinxo-lunsj med sangria på TXapela på Gran Via. Ved bordet ved siden av oss satt en eldre, spansk mann. Han pratet i vei med Peter, kommenterte maten vi valgte og kom med gode råd om hva vi burde spise – alt på spansk. Da Peter presenterte seg som Pedro og meg som Silvia, fikk vi kortet til Guillermo, som han het. Han viste seg å

Madrid 1
Pixos på TXapela, Gran Via

være en pensjonert bokbinder. Etter at mennene hadde tatt farvel ved to-tre håndtrykk, og Guillermo hadde kysset min hånd fem ganger, gikk vi hver til vårt. «Ring meg om dere er i Madrid en annen gang, jeg har både fasttelefon og mobil», var avskjedsordene.

Gatelangs i Madrid

Las Meninas
Palacio Real

Vi vandret videre til Plaza de Espana med statuen av Don Quijote, og deretter til slottet der den spanske kongefamilien bor, Palacio Real. Drikkepause på en gammel vinbar. Her fikk vi en liten skål med paella til drinkene. Neste mål var Plaza Mayor, det store torget i Madrid.

Madrid 1
Plaza Mayor

Torget ligger i gamlebyen og er omkranset av mektige bygninger. På dagtid er det fylt med gjøglere og muligheter for å ta bilder med flamenco- eller matadorkostymer.  Rundt hele torget ligger restauranter som serverer spanske spesialiteter til langt høyere priser enn ved Gran Via. En stor opplevelse var Mercado San Miguel. Vi gikk gjennom dette fantastiske matmarkedet som huser over 30 spisesteder. Vi var enige om at morgendagens lunsj skulle inntas her!

Madrid 1
Puerta del Sol

Bena begynte å bli slitne. Vi vandret i retning hotellet vårt på Gran Via, over

Madrid 1
Bjørnen som spiser av jordbærtreet – symbolet for Madrid

Puerta del Sol, plassen som regnes som midten av Madrid og midten av Spania. Her var mange levende Disney-figurer og folk som hadde kledd seg ut som statuer. Snart kom vi tilbake til hotellet. Vi hadde nok tilbakelagt 5-6 km så langt denne dagen.

Så var det middagstid – klokken ti om kvelden. Vi gikk tilbake til Plaza Mayor og bestemte oss for å spise på Museo de Jamon. Denne restauranten viste seg å være en skikkelig turistfelle, dårlig tapas til høye priser. Til alt overmål begynte det å blåse og regne. Vi fant en taxi og dro tilbake til hotellet.

Våre første 30 timer i Madrid var over. 30 fantastiske timer i en metropol med lang historie og en spennende kultur.

Over alt hvor vi går i byen treffer vi på Las Meninas. Les mer om de små jentene her: Las Meninas

Madrid 1
Las Meninas

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *