Beijing – vi er på vei

北京 Běijīng – Reisen til Beijing

Akkurat nå planlegger vi en kort uke i Beijing. Billettene ble kjøpt i mars. SAS hadde et godt Eurobonustilbud som vi bare ikke kunne motstå! Reisen til Beijing ble derfor betalt med bonuspoeng.

Eurobonuspoeng

Vi er lidenskapelige samlere, Peter og jeg. Vi samler Eurobonuspoeng. Reiser betales med SAS Mastercard, Trumf-poeng, opptjent på  konverteres til Eurobonuspoeng, når jeg bestiller klær eller alle julegavene på nett (det er nok jeg som er den største shopperen av oss), logger jeg meg inn på nettbutikkene via Eurobonussidene, og når vi flyr til nye destinasjoner, forsøker vi så langt det er mulig å fly med et av Star Alliance selskapene.

Men tilbake til reisen til Beijing, og planleggingen av den. 42000 poeng per billett! Hotell er bestilt, og betalt. Her skal vi bo:

Reisen til Beijing
Prime Hotel Beijing Wangfujing

Vi har søkt visum til Kina. Vi brukte Visumservice. Det gjorde vi med stort hell da vi dro til India for tre år siden. Det kostet litt ekstra, men da fikk vi hjelp til utfyllingen og til å ta bilder. Vi gikk innom Visumservice på Skøyen på tirsdag i forrige uke og i går fikk vi beskjed om at visumene ligger klare for avhenting på kontoret til Visumservice.

 

Når vi nå skal reise for første gang til Beijing, er det viktig for oss å se de tingene man «må se» som turist. Derfor tok vi kontakt med Jessie Di, som driver Tours by Jessie, og arrangerer privat sightseeing både til den kinesiske mur, Sommerpalasset, Den forbudte By, Himmelens Tempel med mer.

Beijing BeijingNå er to dager med sightseeing bestilt. De øvrige dagene skal vi nok fylle på
egenhånd. Dette blir bra!

 

Og helt ærlig… Jeg har begynt å drømme om neste års sommerferie… Og det har Peter også… Satser på at det blir et eventyr, dog litt mindre krevende enn årets reise til Peru.

Kanskje blir det besøk på indonesiske øyer eller bilferie i California. Mange lunsjpauser går med til research.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *