En Reiseblogg

Hmmm… Dette var ikke helt lett… Min egen reiseblogg… vel…, ikke bare min, men min manns og min reiseblogg.

Reiseblogg
Machu Picchu

Jeg tenkte jeg ville skrive en blogg om det å reise, om den stadige lengselen etter å se og oppleve nye steder, steder man knapt har hørt om, og steder alle kjenner til.

Tanken var at jeg skulle skrive om alle reisene vi har vært på, min mann og jeg, ferien i Afrika, opplevelsene i Peru, reisene rundt om i Asia, i Europa, langweekenden på Svalbard. Men da ville det ikke blitt en reiseblogg, men mer som en bok om reiser.

Derfor vil jeg skrive om det vi skal oppleve der ute i den store verden, min mann og jeg. Jeg skal skrive i vår felles reiseblogg og min mann skal sørge for bilder både til bloggen og til Golden Trekkers Instagramkonto.

Så! Hvem er vi, min mann og jeg?

Vi er et par i 50-årene, Peter og Sølvi, som har truffet hverandre for et knapt tiår siden. Vi bor i Bærum og har til sammen fem voksne barn, som alle bor for seg selv.

Golden trekkers

Reising har vært en viktig del av våre liv før vi traff hverandre, og en enda større del etter at vi møttes.

Reiseblogg
Sølvi og Peter på Petrus, Gordon Ramsays restaurant i London

Europa har vi erobret – Peter som interrailer gjennom flere sommere, og jeg i baksetet på mine foreldres bil, på tre uker teltferie i Europa hver sommer gjennom hele barndommen. Senere ble det mange år med charterferier til hvite sandstrender, for både Peter og meg.

Sammen har vi fortsatt å reise i Europa – weekender og lengre ferier.

Ut i verden

En reiseblogg
Mystiske Bali. Lokalbefolkningen tror at de gode åndene oppholder seg under parasollene

En dag oppdaget vi at det var mulig å realisere urealistiske drømmer fra yngre dager. Det er gjennomførbart å reise på eventyr til andre verdensdeler og fjerne himmelstrøk. Flyselskapene har stadig gode tilbud, og vi er i den situasjonen at vi ikke lenger har barn med på reise. Vi kan velge å reise utenom høysesong, og har bare to å betale for. Lange flyreiser er ikke favoritten, men vi vet de ender opp i et spennende eventyr. Vi bor ikke lenger i i telt eller på billige herberger.

Vi kaller oss Golden Trekkers. Vi reiser rundt i verden, bor på hotell som holder godt over middels standard, spiser på gode restauranter og reiser bekvemt med buss, tog eller bil med sjåfør.

Reiseblogg
Dagligliv i Havana

Vi har oppdaget at vi kan vandre i Havanas gater og se byens fordums prakt, oppleve forfallet – og menneskers fortvilelse… Vi kan kjøre gjennom deler av India med en sjåfør ved rattet, oppleve trafikken, der kun en regel gjelder: Det er ingen regler!

Golden trekkers India
Fatehpur Sikri – mellom Agra og Jaipur

Se rikdommen og prakten, festninger og slott. …og den enorme fattigdommen og forsøplingen.Vi har fått oppleve å se orangutangene på Borneo og ha nærkontakt med fjellgorillaer i Ugandas jungel.

 

Det er mulig å besøke Machu Picchu, krydder-markedet i Stone Town og å kjøre snøscooter over isen på Svalbard. Man kan vandre på verdens største fiskemarked i Tokyo, og man kan oppleve Bangkoks gullforgylte templer.

Det går an å dra til Dubai for å shoppe, og man kan vandre i folketomme gater i Tunis under ramadan. Man kan til og med treffe barnebarn av en hodejeger i Brunei!

En reiseblogg blir til

Neste tur er på gang, og denne gang vil vi dele våre opplevelser gjennom vår reiseblogg, med bilder og historier fra våre opplevelser der ute i verden.

Tanken er også å dele noen historier fra de reisene vi allerede har gjennomført.

Verden ligger der og venter på oss!! Det er bare å sette i gang å planlegge neste tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *